luni, 30 ianuarie 2012

Reguli de vânzare-cumpărare

            Ca mai tot românul şi eu vând/cumpăr diverse chestii. Folosesc cel mai des cu  neîncredere site-ul okazii.ro ce se vrea un fel de ebay.
            Eu zic că orice chestie cumpărată azi nouă şi vrut să fie vândută maine îşi pierde decent un minim 30% din preţ. Vorbesc de chestii care valorează până în 1000 de euro. De exemplu de ce aş cumpăra de la tine un aparat foto folosit să zicem până in 3 luni cu 900 lei când preţul lui e între 1000 si 1100 lei nou. Şi exemplele pot continua.
            Pornind de aici ajung la o altă chestie. Eu vreau să vând ceva în stare bună la 15% (100euro) din preţul iniţial. E model vechi, e folosit etc. Apar tot felul de cumpărători care îmi propun preţuri cu 25% mai mici decât cer eu. Până aici totul e normal însă explicaţia lor ma dă pe spate: 80 de euro pot să-ţi dau pe obiect. 85 de euro maxim de mai mult nu dispun şi oricum uită-te că un alt obiect de vânzare (altă firmă mai slabă) e 250 de euro nou. Adică eu înţeleg că e problemă să mai pui 15 euro pentru al meu dar 150 de euro pentru altceva nu?
            Concluzia e că dacă eu vreau să vând Ferari folosit cu 15% din preţul iniţial nu îmi argumenta tu ca de banii aceea plus încă ceva poţi să cumperi Axiam nou că nu e acelaşi lucru.
   


foto      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu