miercuri, 22 februarie 2012

După două luni de politică


            După două luni din noul an avem pe plan politic un mare câştigător şi un mare pierzător. 
           Marele câştigător sau marele câştig este Mihai Răzvan Ungureanu. PDL-ul arată încă o dată că în politică nu e vorba de mângâieri materne sau de morale paterne şi joacă o carte care sincer cred că îi poate bloca şi pe ei. Jucând pe cartea unei clase politice tinere pot avea mari surprize la alegerile din toamnă când vechea gardă alcătuită în principiu de doctoranzi în şcoala vieţii ar putea fi drastic sancţionată.
           Ponta în schimb păstrează aceeaşi linie. Incapabil să fie propiul tătuc şi dezorientat în găsirea unuia. Destul de inteligent încât să-şi dea seama că poate pune umărul la înlăturarea vechii gărzi pdl-iste salută numirea în funcţie a lui Ungureanu apoi îşi pune iar lesa şi de la căldurica cuştii şi mirajul împărţirii ciolanului cu alţi căţeluşi începe ,la fel ca maidanezii care latră aiurea la Lună, să vorbească din nou despre nevoia anticipatelor.
             Marele pierzător nu este altul decât Crin Antonescu. Dacă mai până ieri era floare de pus în orice living încet încet începe să ajungă un personaj de banc, un nou Bulă sau Geonă al politicii. Discursurile ascuţite de la tv îi dădeau o aură de pitbull care poate înfrunta un ciobănesc mioritic însă obosit fiind de la propiul lătrat s-a retras în propia cuşcă de unde mai iasă doar în ziua de salar. Cum poţi să te vrei preşedintele unei ţări când tu ai 0% prezenţe acolo unde ar trebui să stai şi după program. Halal bun simţ!
               Dacă mâine ar fi alegeri la care din cei trei le-aţi da votul?

foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu