joi, 8 octombrie 2015

Nedumerirea olandezului

               Se spune că odată a venit în vizită de muncă un olandez de la o multinaţională olandeză. Ajungând el la multinaţionala românească a fost întâmpinat de angajaţi cu tradiţionalul meniu al zilei plus promisiunea că-l vor duce în celebrele cluburi autohtone ca să-şi dea şi el seama de ce şi-a ratat  Mitrea cariera la Ajax. În seara zilei în care a mâncat celebri cartofi prăjiţi cu şniţel din piet de pui a fost dus în celebrele cluburi din beciurile unde pe vremuri fermentarea se lupta cu zacusca.
                Ajuns în celebrele cluburi olandezul a observat că unele persoane nu se integrează în peisaj şi a întrebat multinaţionalii români despre ei. Răspunsul a fost că : ăla e în filmul lui! Olandezul s-a uitat mirat după tehnologia invizibilă românească de filmat şi s-a resemnat. Ajuns dimineaţa la birou, olandezul a văzut din nou un angajat care nu părea la fel ca toţi ceilalţi. Răspunsul a fost acelaşi: e în filmul lui. Pe oriunde mergea olandezul vedea fel de fel de persoane care erau în filmul lor.
                  Multinaţionalii români au încercat în fel şi chip să-i explice olandezului treaba cu expresia e în filmul lui. Într-un final olandezul şi-a dat seama că multiculturalitatea românului are multe aspecte pozitive şi a privit totul ca o calitate. Noi în schimb ne-am dat seama că e încă un lucru negativ. Prea mulţi sunt în filmul lor. Românul s-a nâscut regizor iar când intră în filmul lui nu ai cum să-l mai scoţi. Sunt ca pensionarii deschiderea unui nou supermarket.
               Pentru cei care sunt în filmul lor
scenariu e simplu : un fapt cu o logică un pic mai complicată e simplificat şi transpus în propiul mod de gândire cu mari distorsionări faţă de realitate. De obicei cei care-şi fac filmul sunt personajele principale nedreptăţite de toţi ceilalţi iar în siguranţa că ei deţin adevărul absolut le acordă roluri negative celor care vor să-i scoată din scenariu şi să-i trezească la realitate. Un alt aspect negativ al celor care sunt în filmul lor e faptul că 5 păreri reale dar care nu le convin sunt combătute uşor de una ce le convine dar nu e reală.
             Aşa că atunci când vă loviţi de cei care sunt în filmul lor cel mai bine e să-i ignoraţi! Cercetătorii britanici încă nu au găsit şocul care să-i trezească la realitate.
             
                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu